People-pleaser och dess straff

Förbannar mig själv för att jag alltid gör så här... piskar mig själv stenhårt trots att jag tidigt känner att kropen protesterar. "Det går över" tänker jag alltid och nästan alltid har jag fel. Fruktansvärt dålig vana... men när man är en "people-pleaser" så gör man allt för att andra ska fungera och glömmer bort att huvudsaken egentligen är att jag fungerar. 
 
Tog mig till vårdcentralen nyss för att lämna ett kreatinin blodprov inför nästa fredag. Det är inte alls långt.. kanske 500 m från min lägenhet men det tog musten ur mig. Och inte blev det bättre av att de var tvungna att sticka mig i båda armarna! Känns som jag skulle gå omkring med en korsett runt mina lungor, hostar men får sällan loss det som sitter i vägen.
 
Men det här med att vara en people-pleaser och sedan välja att ta hand om sig själv skapar många skuldkänslor. Just nu är jag överhoppad av just skuldkänslor gentemot min grupp i skolan och de jag arbetar med på jobbet.
Att få arbetet är guldvärt för mig, bokstavligt talat! Både pengamässigt och erfarenhet. Jag känner att det är ett stort steg för mig framåt. Men eftersom vi har grupparbete i skolan blir det att jag försummar det arbetet... jag försöker verkligen pussla ihop allt men känner att jag endast försöker göra alla andra nöjda. Vilket resulterar i att jag mår skit på flera olika plan. För just nu orkar jag inte vara varken mamma, vän eller människa.